Ravne zavarene prirubnice i sučeono zavarene prirubnice

Razlika u strukturi izmeđuvrat plosnate prirubnice za zavarivanjeiprirubnice za sučeono zavarivanje vrataleži u različitim načinima povezivanja kutaka iprirubnice. Vrat ravne prirubnice za zavarivanjeopćenito su zakutci iprirubniceKutni spoj, dokprirubnice za sučeono zavarivanje vratasu prirubnice i uglovi sučeoni spoj.
1, centrifugalna pumpaprirubnicanačin povezivanja je drugačiji:vrat ravna prirubnica za zavarivanjei vratprirubnica za sučeono zavarivanjeu strukturi razlika je različit način spajanja cijevi iprirubnica, vrat ravna prirubnica za zavarivanjeje općenito kutni spoj cijevi i prirubnice, iprirubnica za sučeono zavarivanje vrataje prirubnica i čeonik cijevi.
Ravne prirubnice za zavarivanjeopćenito se može spojiti samo s cijevi, ali ne može se izravno spojiti s priključkom cijevi za sučeono zavarivanje;Sučeono zavarene prirubnicemože se izravno spojiti na sve čeono zavarene spojeve cijevi (uključujući koljena, T-komade, reduktore itd.), uključujući cijevi, naravno.
2, oblici zavara prirubnice centrifugalne pumpe su različiti: ravni zavareni zavar ne može se radiografski pregledati, a zavareni zavar može biti.Vrsta zavarenog šava između cijevi i prirubnice s ravnim vratom zavarene prirubnice je kutni zavar, dok je vrsta zavarenog šava između prirubnice i cijevi s vratom obodni zavar.Ravno zavarivanje je dva ugaona zavara, a sučeono zavarivanje je jedan sučeoni zavar.Razlika između prirubnica s grlom i prirubnica bez grla je u tome što prirubnice s grlom imaju jedno mjesto više na mjestu zavarivanja cjevovoda nego prirubnice bez grla.Prirubnice bez vrata su također ravne prirubnice.Izbočina bez prirubnice također je ravni kutni zavar.Zavareni šav sučeono zavarene prirubnice s vratom i priključkom cijevi pripada šavu klase B, a zavareni šav ravne zavarene prirubnice s vratom i priključkom cijevi pripada šavu klase C, a ispitivanje bez razaranja je drugačije nakon zavarivanja.

https://www.shdhforging.com/weld-neck-forged-flanges.html

3, nominalni tlak je različit: nominalni tlak vratne ravne prirubnice za zavarivanje: 0,6-- 4,0Mpa, a nominalni tlak vratne prirubnice za sučeono zavarivanje: stupanj 1- 25Mpa, očito je da je stupanj tlaka ravne prirubnice za zavarivanje niži.
4. Krutost prirubnice za sučeono zavarivanje s vratom je veća nego kod ravne prirubnice za zavarivanje s vratom.Čvrstoća sučeonog zavarivanja veća je od one ravnog zavarivanja i nije lako procuriti.
Ravne zavarene prirubnice s vratom i sučeono zavarene prirubnice s vratom ne mogu se mijenjati po želji.Iz perspektive proizvodnje, ravne zavarene prirubnice s vratom (SO je skraćenica od SLIPON) s velikom unutarnjom osnovom znače malu težinu i nisku cijenu.Osim toga, treba ispitati sučeono zavarene prirubnice nominalnog promjera većeg od 250 mm (WN je skraćenica od Weldingneck), dok prirubnice sa SO ne moraju biti ispitane.Dakle, cijena je relativno niska.


Vrijeme objave: 7. lipnja 2021

  • Prethodna:
  • Sljedeći: