Рамни – заварени прирабници и прирабници заварени со задник

Разликата во структурата помеѓувратот рамни заварувачки прирабницииприрабници за заварување со задник на вратотлежи во различните начини на поврзување на ќошињата иприрабници. Рамни прирабници за заварување на вратотсе генерално ќошиња иприрабнициАголна врска, додекаприрабници за заварување со задник на вратотсе прирабници и ќошиња задник врска.
1, центрифугална пумпаприрабницаначинот на поврзување е различен:вратот рамна прирабница за заварувањеи вратотприрабница за заварување со задникво структурата на разликата е различниот начин на поврзување на цевката иприрабница, вратот рамна прирабница за заварувањее генерално цевка и прирабница Аголна врска, иприрабница за заварување со задник на вратоте прирабница и задник за цевка.
Рамни прирабници за заварувањегенерално може да се поврзе само со цевката, но не може директно да се поврзе со фитингот на цевката за заварување со задник;Прирабници заварени со задникможе директно да се поврзе со сите фитинзи за цевки заварени со задник (вклучувајќи колена, маици, редуктори итн.), вклучувајќи ги и цевките, се разбира.
2, центрифугална пумпа прирабница заварување форми се различни: рамен заварување заварување не може да биде радиографски инспекција, и заварување заварување може да биде.Типот на заварувачкиот шев помеѓу цевката и прирабницата со рамна заварувачка прирабница на вратот е заварување со филе, додека видот на заварувачкиот шев помеѓу прирабницата и цевката со врат е заварување со гума.Рамно заварување е заварување со два филети и заварување со задник е заварување со еден задник.Разликата помеѓу прирабниците со врат и прирабниците без врат е тоа што прирабниците со врат имаат едно место повеќе на местото на заварување на цевководот отколку прирабниците без врат.Прирабници без вратот е исто така рамни прирабници.Шефот без прирабница е исто така рамен филе завар.Шевот за заварување на прирабницата со задник за заварување со вратот и врската на цевката припаѓа на шевот од класа Б, а заварувачкиот шев на рамната заварувачка прирабница со вратот и врската на цевката припаѓа на шевот од класа C, а недеструктивното тестирање е различно по заварување.

https://www.shdhforging.com/weld-neck-forged-flanges.html

3, номиналниот притисок е различен: номиналниот притисок на рамната прирабница за заварување на вратот: 0,6-- 4,0Mpa, а номиналниот притисок на прирабницата за заварување со врат: 1-25Mpa одделение, очигледно, степенот на притисок на рамната прирабница за заварување на вратот е помал.
4. Вкочанетоста на рабната прирабница за заварување со врат е поголема од онаа на рамната прирабница за заварување со вратот.Јачината на задното заварување е поголема од онаа на рамното заварување и не е лесно да протече.
Рамни заварени прирабници со врат и заварени прирабници со врат не може да се заменат по желба.Од гледна точка на производството, рамни заварени прирабници со врат (SO е кратенката на SLIPON) со големо внатрешно искривување значи мала тежина и ниска цена.Дополнително, треба да се тестираат прирабници заварени со задник на вратот со номинален дијаметар поголем од 250 mm (WN е кратенката Weldingneck), додека прирабниците со SO не треба да се тестираат.Значи цената е релативно ниска.


Време на објавување: Јуни-07-2021 година

  • Претходно:
  • Следно: