Причина за анализа на истекување на прирабницата на вратот

Причина анализа на истекување наприрабница на вратот
Прирабницата на вратот неизбежно ќе протече во процесот на употреба.Вообичаените причини за истекување се како што следува:
1, погрешна уста, погрешна уста е права цевка иприрабница, но двете прирабници се различни, така што завртките околу не можат лесно да влезат во дупката за завртките.Некои ќе одлучат да се преправаат може да биде употребата на мали завртки, но тоа ќе ја намали тензијата наприрабница.
2, пристрасност, пристрасност е цевката и прирабницата не е исправена, а површината на прирабницата на вратот не е паралелна и различен центар.Се претпоставува дека истекувањето се јавува кога притисокот на внатрешниот медиум го надминува притисокот на оптоварување на дихтунгот.
https://www.shdhforging.com/orifice-forged-flanges.html
3, корозија, корозија медиум на дихтунгот долго време, корозија ќе предизвика хемиски промени во дихтунгот, ќе ја направи заптивката мека, ќе ја изгуби силата на компресија.
4, погрешната дупка, погрешната дупка е подобро разбрана, дали цевката и прирабницата се концентрични, но растојанието помеѓу дупката за завртките на двете прирабници на вратот има тенденција да биде преголемо, завртката ќе се напрега, долго време ќе го блокира завртката , предизвикувајќи неуспех на заптивање.


Време на објавување: 11 јули 2022 година

  • Претходно:
  • Следно: