Mafua'aga o fa'alavelave i le fa'againa pe a mae'a togafitiga vevela

A maeʻa le faʻapipiʻiina, faʻameamea, faʻamalo, faʻafefeteina ma le faʻaleleia o le vevela togafitiga, o le faʻamalosi e mafai ona maua ai le faʻaleagaina o togafitiga vevela.

O le mafuaʻaga o le faʻalavelave o le faʻalavelave i totonu o le faʻamaʻiina i le taimi o togafitiga vevela, o lona uiga, o le faʻalavelave i totonu o le faʻamaʻiina pe a maeʻa togafitiga vevela e tumau ona o le eseesega o le vevela i le va o totonu ma fafo ma le eseesega i le suiga o le fausaga.

Pe a sili atu lenei faʻalavelave i le fua o le uamea i se taimi faʻapitoa i le taimi o le vevela, o le a mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina.

O le fa'alavelave fa'alotoifale na gaosia i le fa'agasologa o togafitiga vevela e aofia ai fa'amamafa vevela ma fa'alavelave suiga o vaega.

1

1. O le mamafa o le vevela
Pe a faʻamafanafanaina ma faʻamafanafanaina le faʻamalosi, e faʻatasi ma le faʻalavelave o le faʻalauteleina o le vevela ma le malulu.Pe a faʻavevela pe faʻamafanafana le pito i luga ma le totonugalemu o le faʻamaʻaʻaina i saoasaoa eseese, e mafua ai le eseesega o le vevela, o le faʻalauteleina poʻo le faʻaitiitia o le voluma e ese foʻi mai le pito i luga ma le totonugalemu.O le mamafa i totonu e mafua mai i suiga eseese o le voluma ona o le eseesega o le vevela e taʻua o le vevela vevela.
I le faagasologa o togafitiga vevela, o le vevela vevela o le faʻamaʻiina e masani lava ona faʻaalia e pei o: pe a vevela le faʻamaʻiina, o le vevela o le luga e vave oso aʻe nai lo le autu, o le vevela maualuga e maualuga ma faʻalauteleina, o le vevela autu e maualalo ma e le faʻalauteleina. , i le taimi nei o le faʻamalosi faʻamalosi i luga ma le faʻalavelave faʻalavelave autu.
A mae'a le diathermy, e si'itia le vevela autu ma fa'alautele le fa'apala.I le taimi nei, o le faʻailoga e faʻaalia ai le faʻalauteleina o le voluma.
Faʻamafanafana mea faigaluega, faʻafefe vave le faʻafefeteina nai lo le totonugalemu, faʻafefeteina luga, maualuga le vevela o le fatu e puipuia ai le faʻaitiitia, faʻalavelave faʻalavelave i luga o le fogaeleele, o le fatu e maua ai le mamafa o le faʻamalosi, pe a faʻamalieina i se vevela patino, ua le toe faʻamalo le luga, ma le cooling autu e tupu ona o le faifai pea contraction, luga o le mamafa compressive, ae o le loto o le mamafa tensile, o le popole i le faaiuga o le cooling o loo i ai pea i totonu o forgings ma taua o le mamafa o totoe.

1

2. Fa'alavelave suiga o le vaega

I le faagasologa o togafitiga vevela, e tatau ona suia le tele ma le voluma o faʻamaʻi ona o le tele ma le voluma o fausaga eseese e eseese.
Ona o le eseesega o le vevela i le va o le pito i luga ma le totonugalemu o le faʻamalosi, o le suiga o le tino i le va o le pito i luga ma le autu e le o se taimi talafeagai, o lea o le a faʻatupuina le faʻalavelave i totonu pe a ese le suiga i totonu ma fafo ma le voluma.
O lenei ituaiga o popolega i totonu e mafua mai i le eseesega o le suiga o le tino e ta'ua o le suiga o le vaega.

O le tele o voluma o fausaga faavae i le uamea ua faateleina i le faasologa o austenitic, pearlite, sostenitic, troostite, hypobainite, tempered martensite ma martensite.
Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tineia le faʻamaʻiina ma vave faʻamalieina, e suia le laulau i luga mai le austenite i le martensite ma faʻalauteleina le voluma, ae o le fatu o loʻo i ai pea i le tulaga austenite, e taofia ai le faʻalauteleina o le faʻavae.O le iʻuga, o le fatu o le faʻamaʻiina o loʻo aʻafia i faʻamaʻi faʻamalosi, aʻo le faʻamauina o luga e oʻo i le faʻamalosi faʻamalosi.
A faʻaauau pea ona mālūlū, e pa'ū le vevela o le luga ma e le toe faʻalauteleina, ae o le voluma o le fatu o loʻo faʻaauau pea ona fula pe a suia i le martensite, o lea e taofia ai e le luga, o lea e oʻo ai le fatu i le mamafa o le mamafa, ma le luga o loʻo aʻafia i faʻamaʻi faʻamalosi.
A mae'a ona fa'amalieina le nonoa, o le a tumau pea lenei fa'amamafa i totonu o le fa'ameamea ma avea ma fa'amamafa totoe.

O le mea lea, i le taimi o le faʻamalo ma le faʻamafanafanaina, o le vevela vevela ma le suiga o le vaega e faʻafeagai, ma o faʻamalosi e lua o loʻo tumau i le faʻamaʻiina o loʻo faʻafeagai foi.
O le mamafa tu'ufa'atasi o le mamafa o le vevela ma le fa'alavelave suiga o vaega ua ta'ua o le tineia o le mamafa i totonu.
Pe a sili atu le mamafa o loʻo totoe i totonu o le faʻamaʻiina o le uʻamea o le uamea, o le mea faigaluega o le a maua ai le palasitika palasitika, e mafua ai le faʻalavelave faʻafefe.

(mai:168 forgings net)


Taimi meli: Me-29-2020

  • Muamua:
  • Sosoo ai: