168 Feso'ota'iga fa'amau: fa'avae fa'avae e lima o le u'amea – u'amea kaponi!

1. O le ferrite
Ferrite o se vaifofo malo interstitial faia e le kaponi solo i -Fe.E masani ona faʻaalia e pei o F.It tausia le tele faʻatumauina lattice lattice fausaga o le alpha -Fe.Ferrite maua maualalo carbon anotusi, ma o lona uiga masini e latalata ia i latou o le uʻamea mama, plasticity maualuga ma toughness, ma le malosi maualalo ma le maaa.
2. O le austenite
Austenite o se vaifofo malo interstitial o kaponi solo i -Fe, e masani ona faailoa atu po o A.It tausia le fausaga lattice kupita foliga-faatotonuga o gamma-Fe.Austenite e maualuga atu carbon solubility nai lo ferrite, ma o lona uiga faainisinia o loo faamatalaina i plasticity lelei. , maualalo le malosi, maualalo maaa ma faigofie deformation palasitika.

2

3. O le sima
O le Cementite o se mea faʻapipiʻi e faia i le uʻamea ma le carbon, o lona vailaʻau o le Fe3C.O loʻo i ai le 6.69% carbon ma o loʻo i ai se fausaga tioata faʻalavelave.O le sima e maualuga tele le maaa, leaga le palasitisi, toetoe lava leai, ma o se vaega faigata ma vaivai. O le sima o loʻo faia se sao faʻamalosia i le carbon steel.I totonu o uʻamea-carbon alloys, o le maualuga o le carbon content, o le sili atu o le sima, o le maualuga lea o le maaa ma le maualalo o le palasitika o mea faʻapipiʻi.
4. Penina
Pearlite o se faʻafefiloi masini o le ferrite ma le sima, e masani ona faʻaalia e le P. O le averesi carbon anotusi o le pearlite o le 0.77%, ma o ona mea faʻainisinia o loʻo i le va o le ferrite ma le cementite, ma le malosi maualuga, faʻagata feololo ma nisi plasticity.By togafitiga vevela, le e mafai ona tufatufaina sima i foliga granular i luga o le matrix ferrite.O lenei ituaiga fausaga e taʻua o le pearlite spherical, ma o lona faʻatinoga atoatoa e sili atu.
5. Ledeburite
Leutenit o se faʻafefiloi masini o austenite ma cementite, e masani ona faʻaalia e pei o le Ld.O le averesi carbon anotusi o le Leutenit sa 4.3%. Pe a faʻamafanafana i le 727 ℃, o le austenite i le leustenite o le a liua i le pearlite. ma le sima, e taʻua o le leutenit i le maualalo o le vevela, ua faʻaalia e le Ld '. O le microstructure o le Leutenite e faʻavae i luga o le sima, o lona uiga o mea faʻainisinia e malō ma pala.


Taimi meli: Aukuso-03-2020

  • Muamua:
  • Sosoo ai: