O le fa'aletonu autu o le vai e pei o se mea e fa'amalo ai le fa'amalo mo fa'ama'i ?

1) i le austenite isothermal transformation diagram o le vaega masani, o lona uiga, e uiga i le 500-600 ℃, vai i totonu o le vaʻa ata tifaga, e le lava le saoasaoa o le malulu, e masani ona mafua ai le malulu ma le le lava o le malulu.vave forgingsma le faʻavaeina o le "mea vaivai" .I le martensite transformation system, o lona uiga, e uiga i le 300-100 ℃, o le vai o loʻo i totonu o le faʻafefeteina o le tulaga, o le faʻamafanafanaina e vave tele, faigofie ona faia le saoasaoa o le suiga o le martensite e vave tele. ma maua ai le tele o le atuatuvale i totonu, e taitai atu ai i le forging deformation ma e oo lava ta'e.

2) O le vevela o le vai o loʻo i ai se aafiaga tele i luga o le manava malulu, o lea e nofouta ai i le suiga o le vevela ambient.A'o fa'atupula'ia le vevela o le vai, o le a fa'aitiitia le malosi o le malulu, ma o le vevela o le maualuga o le malulu e alu i le maualalo o le vevela. Pe a sili atu le vevela o le vai i le 30 ℃, e fa'aitiitia tele le fa'amalieina i le va o le 500-600 ℃, lea e masani lava. e tau atu i le faamaaa ofa'ailoga, ae e itiiti sona aʻafiaga i luga o le malulu i le tele o suiga o le martensite. Pe a oʻo i le 60 ℃ le vevela o le vai, o le a faʻaitiitia le fua o le malulu e tusa ma le 50%.

https://www.shdhforging.com/forged-blocks.html

pe a tele le kesi o loʻo i ai i le vai (e pei o le vai fou fou), poʻo le vai faʻafefiloi ma mea leaga e le mafai ona faʻaaogaina, e pei o le suauʻu, fasimoli, palapala, ma isi, o le a matua faʻaitiitia ai lona malosi malulu, o lea e tatau ai ona totogi faʻapitoa le faʻaogaina ma le pulega. .
E tusa ai ma uiga malulu o le vai, o le vai masani H e mafai ona faʻaaogaina i le faʻamaina o le carbonfa'amea uameafaʻatasi ai ma le laʻititi vaega laʻititi ma foliga faigofie.Quenching, e tatau foi ona maitauina: tausia le vevela o le vai i lalo ifo o le 40 ℃, o le mea sili i le va o le 15 i le 30 ℃, ma tausia le vai poʻo le tafe o le vai, e faʻaumatia ai le faʻafefeteina o le ausa luga, e mafai foʻi ona faʻaoga swing. mea faigaluega i le taimi o le tineia (poʻo le faʻaosoina o le mea faigaluega i luga ma lalo) auala e faʻafefe ai le ausa, faʻateleina le tikeri o le malulu i le va o le 500-650 ℃, tulaga malulu, aloese mai le maua mai o le mea vaivai.


Taimi meli: Ian-20-2021

  • Muamua:
  • Sosoo ai: