Rejs til PingYao Ancient City

På den tredje dag af vores tur til Shanxi ankom vi til den antikke by Pingyao.Dette er kendt som en levende prøve til at studere gamle kinesiske byer, lad os tage et kig sammen!

DHDZ smedning-Donghuang1

OmPingYao antikke by

Pingyao Ancient City ligger på Kangning Road i Pingyao County, Jinzhong City, Shanxi-provinsen.Det er beliggende i den centrale del af Shanxi-provinsen og blev først bygget under kong Xuans regeringstid af det vestlige Zhou-dynasti.Det er den mest velbevarede gamle amtsby i Kina i dag.Hele byen er som en skildpadde, der kravler mod syd, deraf navnet "Skildpaddebyen".

DHDZ smedning-Donghuang4

Den gamle by i Pingyao er sammensat af et stort arkitektonisk kompleks bestående af bymure, butikker, gader, templer og beboelsesbygninger.Hele byen er symmetrisk arrangeret, med bybygningen som aksen og South Street som aksen, der danner et feudalt rituelt mønster af venstre bygud, højre regeringskontor, venstre konfuciansk tempel, højre Wu-tempel, øst-taoisttempel og vest. tempel, der dækker et samlet areal på 2,25 kvadratkilometer;Gademønstret i byen er i form af "jord", og det overordnede layout følger retningen af ​​de otte diagrammer.De otte diagrammer-mønstret er sammensat af fire gader, otte gyder og 72 Youyan-gyder.South Street, East Street, West Street, Yamen Street og Chenghuangmiao Street danner en stilkformet kommerciel gade;Butikkerne i den antikke by er bygget langs gaden med robuste og høje butiksfacader, malet under tagskægget og udskåret på bjælkerne.Beboelseshusene bag butiksfacaderne er alle gårdhuse af blå mursten og grå tegl.

DHDZ smedning-Donghuang3

I den antikke by besøgte vi Pingyao County Government, som i øjeblikket er det mest velbevarede og største feudale amtskontor i landet;Vi så den eneste højhusbygning i tårnstil beliggende i centrum af Pingyao Ancient City - Pingyao City Building;Vi har oplevet det gamle sted med Nisshengchang-billetbutikken, som har et komplet layout, er indrettet som sædvanligt og har karakteristika af kommerciel arkitektur og lokale karakteristika fra Ming- og Qing-dynastierne... Disse naturskønne steder får os til at føle, som om vi er vendt tilbage til fortiden med historiens bølge.

DHDZ smedning-Donghuang2

Se Pingyao-køkkenet igen

Vi smagte den unikke nordlige smag af Shanxi nær den antikke by Pingyao.Pingyao-oksekød, nøgen havre, garvet kød og indmad af lam er alle unikke retter, og når folk er i nord, er køkkenet uforglemmeligt.

DHDZ smedning-Donghuang5


Indlægstid: 17-jan-2024

  • Tidligere:
  • Næste: