Hva er kategoriene av smiformer?

Smiing døer et nøkkelteknologisk utstyr i produksjonen av smideler.
I henhold til deformasjonstemperaturen til smiformen, kan smiformen deles inn i kald smiing og varm smiing. I tillegg bør det også være en tredje type, nemlig varm smiing; Imidlertid er arbeidsmiljøet og egenskapene til varmsmiingsformen er mellom varmsmiing og kaldsmiing.Selv om den har sine egne egenskaper, er den mer lik den varme smiingsformen og har generelt ikke en annen type.For å forklare bruken, arbeidsmiljøet og egenskapene til forskjellige former og deres innflytelse på produksjonen av smideler, kulde smiing og varmsmiing kan videre klassifiseres i henhold til smiutstyr, prosessmetoder, arbeidsprosedyrer, formmaterialer og produksjonsmetoder osv. Med varmsmiing som eksempel, beskrives denne delen som følger:
1. Klassifisering ettersmiutstyr
I henhold til typen smiutstyr, kan varm smiing deles inn i hammer (ambolthammer og mothammer) smidyse, presse (mekanisk presse, skruepresse og hydraulisk presse, etc.) smidyse, flat smidyse og radiell smistans, etc.
I henhold til klassifiseringen av smiutstyr kan formålet, arbeidsmiljøet, materialtypen, strukturelle formen, størrelsen og feste- og posisjoneringsmodusen til formen lett skilles. For eksempel hammerensmi døer generelt en hel kropp med en stor størrelse, festet med svalehale og festet ved inspeksjonsvinkel; Smiedysen til trykkmaskinen er vanligvis av innsatstype, med liten størrelse, og er festet med skrå kileklemme og styresøyle; Smiedysen er vanligvis en sektorinnsatsmatris.
2, ifølgesmiingsprosessklassifisering
Ifølgesmiingsprosess, varm smiing kan deles inn i grov smiing, vanlig smiing, presisjon smiing, semi-presisjon smiing, ekstrudering (stansing), flat smiing, radial.smi dø, dekksmiing og isotermisk formsmiing, etc.
Formålet, presisjonen, materialtypen, strukturegenskapene og produksjonsmetoden til dysen kan lett skilles i henhold til smiprosessklassifiseringen. For eksempel må isotermiske smiformer for titanlegeringer og superlegeringer lages ved bruk av superlegeringspresisjonsstøping eller til og med høysmeltende punktmetaller (som nøkkellegeringer).

https://www.shdhforging.com/news/20-steel-mechanical-properties-chemical-composition

3, ifølgeklassifisering av smiprosess
I henhold til smiingsprosessen kan varmsmiingsforme deles inn i emne-, pre-smiing-dyse, siste smi-dyse, trimme- og korreksjonsdyse, i tillegg til ekstruderings- (stanse-) dyse og formsmiing, etc.
I henhold til klassifiseringen av smiprosessen er det lett å skille arbeidsmiljøet (temperatur og spenningstilstand), prosessegenskaper, krav til formpresisjon, materialtype og produksjonsmetode, etc.
4. Klassifisering etter produksjonsmetode
I henhold til produksjonsmetoden,varm smiing døkan deles inn i støpeform og smidie;Smiingsform i henhold til formhulromsbehandlingsmetoden og kan deles inn i avtrykk (ekstrudering) dyse, skjæring og edM dyse og overflateform.I tillegg kan varm smiing deles inn i flere typer i henhold til type materiale.
Fra ovennevnte klassifisering avsmidde matriser, kan det ses at ulike typersmidde matriserikke bare gjenspeiler arbeidsmiljøet, bruken, materialene, produksjonsmetodene og egenskapene til henholdsvis smiddeformer, men reflekterer også det nære forholdet mellom smiddeformer og smiproduksjon.Dette innholdet vil bli diskutert separat i hvert kapittel i denne boken.

(fra duan168.com)


Innleggstid: 20. oktober 2020

  • Tidligere:
  • Neste: