Owah-owahan ing mikrostruktur lan sifat lali nalika nggodhok

Pangapuntensawise quenching, martensite lan disimpen austenite ora stabil, dheweke duwe tren transformasi organisasi spontan menyang stabilitas, kayata karbon supersaturated ing martensite kanggo nggedhekake dekomposisi austenit residual supaya bisa ningkatake shift, kayata tempering tempering yaiku organisasi sing ora seimbang kanggo ngimbangi proses organisasi, proses iki gumantung saka migrasi atom lan panyebaran saka wewenang iki bebarengan karo suhu geni sing wis rampung luwih cepet, kecepatan penyebaran sing luwih cepet; Nanging, kanthi kenaikan suhu tempering, struktur pelindung panguripan ngalami sawetara owah-owahan. Miturut kahanan transformasi mikrostruktur, tempering umume dipérang dadi papat tahap: dekomposisi martensit, dekomposisi austenit, pertumbuhan akumulasi karbida lan rekrutalisasi ferrite.
Tataran kapisan (200)
(1) forging tempering martensite decompose ing 80 suhu tempering, ngilangi baja tanpa Ming S transformasi organisasi, kedadeyan saka karbon ing martensite mung sebagean, lan ora diwiwiti kanggo break mudhun ing 80-200 tempering, martensite wiwit kanggo bosok, nyuda karbohidrat banget, nyuda bagian gedhe saka martensit ing karbon ngapura, ing tahap iki, amarga suhu kurang suhu, udan martensitik mung bagean saka atom karbon supersaturated, saengga isih karbon ing solusi - solid solid supersaturated udan garing saka karbida kanthi seragam kaya ing matrik martensite. Struktur campuran Martensite saturation lan karbida apik banget diarani Martensite tempered.

1

(2) ngempet tempering ing tahap kaping loro (200-300), penguraian austenit isih nalika suhu mundhak nganti 200-300, dekomposisi martensit terus, nanging owah-owahan sing dominan yaiku dekomposisi austenit residual saka penguraian austenit isih. ekspansi atom karbon dadi bagian sebagian, lan banjur diuripake dadi fase alfa lan campuran karbida, yaiku pambentukan atose baja bainite ora nyata sithik ing tahap iki
(3) Tahap katelu (250-400) transformasi karbida. ngapura tempering ing kisaran suhu iki. Amarga suhu sing dhuwur, kemampuan panyebaran atom karbon luwih kuwat, kemampuan panyebaran mbalekake atom wesi uga, martensit bosok peralihan karbida udan lan dekomposisi austenit sisa bakal diowahi dadi simen sing relatif stabil kanthi pamisahan lan transformasi karbida, nyuda. martensite ing fraksi massa karbon, distorsi kisi martensit ilang, transformasi martensit kanggo ferrite, entuk distribusi matriks ferritik ing simenitas granular utawa lamellar cilik, organisasi sing diarani nggawe tempering dhasar bisa ngilangi tahap stres austenit iki, stres, kekejeman

1

(4) Tahap kaping papat kanggo lali tempering (& GT; 400) tuwuh karbida lan kumpulisasi ferit amarga suhu tempering dhuwur banget, atom karbon lan wesi nduweni kemampuan proliferasi kuwat, pambentukan flakes semen katelu bakal terus. spheroidizing lan tuwuh ing luwih saka 500-600, recrystallization alpha dumadi kanthi bertahap, ilang morfologi ferrite saka lempung utawa lembar asli, lan nggawe distribusi gandum poligon ing organisasi minangka karbida granular matriks ferritik, klompok kasebut diarani sorbite tempered sorbite tempering karo Sifat mekanik lengkap fase lan distorsi kisi ngilangi stres internal.

(Saka 168 net jotosan)


Wektu kirim: Aug-05-2020

  • Previous:
  • Next:

  • Tampilan Online Chat!