Parobihan dina mikroponstruktur sareng sipat pangémutan salami tempering

Ampunsaatos ngaleungitkeun, martensit sareng austenite dipikagaduh teu stabil, aranjeunna gaduh trend transformasi organisasi spontan kana stabilitas, sapertos karbon supersaturated dina martensite kanggo ngirangan sésan austenite sésana supados tiasa ngamajukeun peralihan, sapertos tempering tempering mangrupikeun organisasi non-kasatimbangan pikeun ngimbangkeun prosés organisasi, prosés ieu gumantung kana migrasi atom sareng panyebaran otorisasi ieu babarengan sareng réngsé seuneu suhu anjeun langkung luhur, kecepatan percepatan anu langkung gancang; Sabalikna, kalayan ningkatna suhu tempering, struktur panyiraman tina pangampunan bakal ngalaman sababaraha parobihan. Dumasar kana kaayaan transformasi mikrostruktur, tempering umumna dibagi jadi opat tahap: dekomposisi martensit, dékomposisi austenit, pertumbuhan akumulasi karbida sareng recrystallization ferrite.
Tahap mimiti (200)
(1) forging tempering martensite terurai di handapeun 80 hawa tempering, quenching baja tanpa Ming S transformasi organisasi kajadian karbon di martensite ukur parsial, sarta henteu dimimitian pikeun ngarecah dina 80-200 tempering, martensite dimimitian pikeun nguraikeun, mendakan karbohidrat pisan, ngirangan fraksi massa martensit dina pangélingan karbon dina tahap ieu, kusabab suhu hawa rendah, présipitasi martensit ngan ukur bagian tina atom karbon supersaturated, ku kituna éta masih karbon dina a - Fe larutan solid solid présipitasi karbida alus pisan seragam nyebarkeun dina matrik martensite. Struktur campuran tina jenuh rendah Martensite sareng karbida alus pisan disebut tempered Martensite.

1

(2) forging tempering dina tahap kadua (200-300), dékomposisi austenite residual lamun suhu mawar pikeun 200-300, dékomposisi of martensite terus, tapi di robah dominan nyaeta dékomposisi austenite residual tina dékomposisi austenite residual éta ngaliwatan ékspansi atom karbon ngabentuk pikeun sabagian partikel, teras terputus jadi fase alfa sareng campuran karbida, nyaéta pembentukan karat baja teu jelas turun dina tahap ieu
(3) Tahap katilu (250-400) transformasi karbida tina hilap tempering aya dina kisaran suhu ieu. Kusabab suhu tinggi, kamampuan panyebaran atom Karbon langkung kuat, kamampuan panyebaran nyéépkeun ogé atom beusi ogé, martensit terurisasi peralihan karbida hujan sareng dékomposisi austenit bakalan tiasa janten sementite anu relatif stabil kalayan pamisahan sareng transformasi karbida, panurunan tina martensite dina fraksi massa karbon, distorsi kisi martensit ngaleungitkeun, transformasi martensit pikeun ferrite, kéngingkeun distribusi ferritik anu aya dina bagian leutik granular atanapi sementér lamellar organisasi, organisasi anu disebut tempering dasarna ngaleungitkeun fase ieu austenit ngaleungitkeun setrés, karasa, kerentanan kateguhan ieu ningkat

1

(4) Tahap kaopat tina émbring tempering (& GT; 400) ngembang karbida ngempelkeun sareng daur ulang tina ferrite kusabab suhu tempering tinggi pisan, atom karbon sareng beusi gaduh kamampuan kuat proliferasi, formasi fase katilu flakes semén bakal terus. spheroidizing sareng ningkat dina langkung ti 500-600, recrystallization alfa lumangsung sacara bertahap, leungit morfologi ferrite tina piring lempeng atanapi lembar asli, sareng ngabentuk distribusi gandum poligon dina organisasi salaku ferritik matrix granular grides, grup anu disebut sorering sorbite tempered sorbite sareng sipat mékanis komprehensif anu hadé tina fase sareng kisi distorsi ngaleungitkeun setrés internal.

(Ti 168 hilap bersih)


Waktu pos: Aug-05-2020

  • Saméméhna:
  • Hareup:

  • WhatsApp Online Chat!