Fa'aletonu ma Fa'asagaga o fa'amea tetele: Fa'amea ta'eta'e

I le telefa'ameamea, pe a le lelei le lelei o mea mataʻutia poʻo le faʻagasologa o le faʻagasologa e leʻo i le taimi saʻo, o le faʻamaʻiina o taʻetaʻe e masani ona faigofie ona tupu.
O lo'o ta'ua i lalo le tele o tulaga o le fa'againa o ta'eta'e e mafua mai i mea leaga.
(1)Fa'ailogainata'eta'e e mafua mai i faaletonu o ingot

https://www.shdhforging.com/news/defects-and-countermeasures-of-large-forgings-forging-cracks

O le tele o faaletonu o le ingot e mafai ona mafua ai le ta'e i le taimi o le gaioiina, e pei ona fa'aalia i le Ata, o le ta'e tutotonu lea o le 2Cr13 spindle forging.
E mafua ona e vaapiapi le va'aiga o le vevela o le tioata ma o le fa'aitiitiga laina laina e tele pe a fa'amausali le 6T ingot.
Ona o le le lava condensation ma shrinkage, eseesega vevela tele i le va o totonu ma fafo, mamafa tele axial tensile, ta'e le dendrite, faia ai se ta'ei inter-axial i le ingot, lea na faalautele atili i le taimi forging e avea ma ta'e i le forging spindle.

O le faaletonu e mafai ona faʻaumatia e:
(1) Ia faʻaleleia le mama o le faʻafefeteina uʻamea;
(2) Fa'amalie lemu o Ingot, fa'aitiitia ai le mamafa o le vevela;
(3) Faʻaaoga le faʻamafanafana lelei ma le pulou faʻapipiʻi, faʻateleina le mafai ona faʻatumu le faʻaitiitia;
(4) Fa'aoga le fa'agasologa o le fa'agasologa fa'amaufa'ailoga tutotonu.

(2)Fa'ailogainata'eta'ei e mafua mai i le timu o mea leaga leaga i le sila i tua'oi o saito.

O le sulfur i le sila e masani ona faʻafefeteina i luga o le tuaoi o saito i foliga o le FeS, o lona faʻafefeteina e naʻo le 982 ℃.I le vevela vevela o le 1200 ℃, O LE FeS i luga o le tuaoi o saito o le a liusuavai ma siosiomia fatu i foliga o le vai, lea o le a faʻaumatia ai le sootaga i le va o fatu ma maua ai le vevela vevela, ma o le taʻe o le a tupu pe a maeʻa sina faʻamalosi.

Pe a faʻamafanafanaina le kopa o loʻo i totonu o le uamea i totonu o se atemosifia faʻamaʻi i le 1100 ~ 1200 ℃, ona o le faʻamaʻiina o le filifilia, o le a fausia ai vaega mauoa kopa i luga o le laulau.Pe a sili atu le solubility o le kopa i le austenite nai lo le apamemea, e tufatufaina atu le kopa i le foliga o le ata vai i le tuaoi o saito, e fausia ai le apamemea ma e le mafai ona faʻaogaina.
Afai ei ai le apa ma le antimony i le uamea, o le solubility o le kopa i le austenite o le a matua faʻaitiitia, ma o le a faʻateleina le faʻaleagaina.
Ona o le maualuga o le apamemea, o le pito i luga o le uʻamea uʻamea e filifilia faʻamaʻiina i le taimi o le faʻamafanafanaina, ina ia faʻatamaoaigaina le kopa i luga o le tuaoi o saito, ma o le faʻamaʻiina o le taʻavale e fausia e ala i le nucleating ma faʻalauteleina i luga o le vaega mauoa o le kopa o le saito tuaoi.

(3)Fa'amea ta'emafua mai i vaega eseese (vaega lona lua)

O mea faʻainisinia o le vaega lona lua i le uamea e masani ona matua ese lava mai le matrix uʻamea, o le mea lea o le faʻalavelave faʻaopoopo o le a mafua ai ona faʻaitiitia le palasitika o le faagasologa atoa pe a tafe le deformation.O le taimi lava e sili atu ai le faʻalavelave faʻapitonuʻu i le malosi o le fusifusia i le va o le heterogeneous phase ma le matrix, o le a tupu le teteʻa ma o le a fausia ai pu.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o oxides, nitrides, carbide, borides, sulfides, silicates ma isi mea i le uamea.
Fa'apea o vaega nei e mafiafia.
O le tufatufaina o filifili, aemaise lava i luga o le tuaoi o saito o loʻo i ai le malosi o le fusifusia vaivai, o le vevela maualuga o le a taʻe.
O le macroscopic morphology o le faia o ta'e e mafua mai i timuga lelei AlN i luga o tuaoi saito o 20SiMn uamea 87t ingots ua oxidized ma tuuina atu e pei o tioata columnar polyhedral.
O le su'esu'ega fa'ata'oto e fa'aalia ai o le ta'e fa'ameamea e feso'ota'i ma le aofa'i tele o le saito lelei AlN timu i luga o le tuaoi o saito muamua.

Le tali atu ipuipuia le ta'emafua mai i timuga o le alumini nitride i luga o tioata e faapea:
1. Faʻatapulaʻa le aofaʻi o le alumini faʻaopoopo i le uamea, aveese le nitrogen mai le sila pe faʻalavelave AlN precipitation e ala i le faʻaopopoina o le titanium;
2. Fa'aaoga ingot tiliva vevela ma vaega supercooled suiga togafitiga faagasologa;
3. Fa'ateleina le vevela fafaga fafaga (> 900 ℃) ma fa'avela sa'o;
4. A'o le'i faia, ia lava le homogenization annealing o lo'o faia e faia ai le fa'asalalauina ole vaega ole timuga o saito.


Taimi meli: Tes-03-2020

  • Muamua:
  • Sosoo ai: