Дефекти и контрамерки на големи фалсификати: Фалсификување пукнатини

Во голем фалсификување на , кога квалитетот на суровините е слаб или процесот на фалсификување не е во вистинско време, често се појавуваат пукнатини на фалсификување.
Следното воведува неколку случаи на фалсификување пукнатина предизвикана од слаб материјал.
(1) фалсификување пукнатини предизвикани од дефекти на прачки

https://www.shdhforging.com/news/defects-and-countermeasures-of-large-forgings-forging-cracks

Повеќето од дефектите на прачката може да предизвикаат пукање за време на фалсификувањето, како што е прикажано на Слика, што е централна пукнатина на фалсификувањето на вретеното од 2Cr13.
Ова е затоа што температурниот опсег на кристализација е тесен, а коефициентот на линеарно собирање е голем кога 6Т инготи се зацврстува.
Поради недоволна кондензација и собирање, голема температурна разлика помеѓу внатре и однадвор, голем аксијален затегнувачки напон, дендритот пукна, формирајќи меѓуаксијална пукнатина на ингот, што дополнително се прошири за време на фалсификувањето за да стане пукнатина во фалсификувањето на вретеното.

Дефектот може да се отстрани со:
(1) Да се ​​подобри чистотата на топењето на топениот челик;
(2) Полека ладење на ингот, намалувајќи го термичкиот стрес;
(3) Користете добро средство за греење и капаче за изолација, зголемете ја можноста за пополнување на намалувањето;
(4) Користете го централниот процес на фалсификување на набивање.

(2) фалсификувањепукнатини предизвикани од врнежи на штетни нечистотии во челик долж границите на зрната.

Сулфурот во челик често се таложи по границата на зрната во форма на FeS, чија точка на топење е само 982. На температура на ковање од 1200, FeS на границата на зрната ќе се стопат и опкружуваат зрната во форма на течен филм, што ќе ја уништи врската помеѓу зрната и ќе произведе термичка кршливост, а пукањето ќе се случи по мало ковање.

Кога бакарот содржан во челик се загрева во атмосфера на пероксидација на 1100 ~ 1200 ℃, поради селективна оксидација, на површинскиот слој ќе се формираат области богати со бакар. Кога растворливоста на бакарот во аустенит ја надминува онаа на бакарот, бакарот се дистрибуира во форма на течен филм на границата на зрното, формирајќи кршливост на бакар и не може да се фалсификува.
Ако има калај и антимон во челик, растворливоста на бакар во аустенит сериозно ќе се намали и ќе се интензивира тенденцијата на елиминација.
Поради високата содржина на бакар, површината на челичните ковачи селективно се оксидира при загревање на фалсификување, така што бакарот се збогатува по границата на зрното, а пукнатината на фалсификувањето се формира со нуклеарување и проширување долж фазата на границата на зрната богата со бакар.

(3) Фалсификување пукнатина предизвикана од хетерогена фаза (втора фаза)

Механичките својства на втората фаза во челикот често се многу различни од оние на металната матрица, така што дополнителниот напон ќе предизвика намалување на вкупната пластичност на процесот кога тече деформацијата. Штом локалниот стрес ја надмине силата на врзување помеѓу хетерогената фаза и матрицата, ќе се појави поделба и ќе се формираат дупки.
На пример, оксиди, нитриди, карбиди, борди, сулфиди, силикати и така натаму во челик.
Да речеме, овие фази се густи.
Распределба на ланецот, особено долж границата на зрната каде што постои слаба сила на врзување, ќе се распука фалсификувањето на висока температура.
Макроскопската морфологија на напукнување на фалсификување предизвикана од фини врнежи од AlN долж границата на зрната од 20SiMn челик 87t инготи е оксидирана и претставена како полиедрални колонообразни кристали.
Микроскопската анализа покажува дека напукнувањето на фалсификувањето е поврзано со голема количина на врнежи од ситно зрно AlN долж примарната граница на зрното.

Контрамерките за спречување на напукнување на фалсификување предизвикано од врнежи на алуминиум нитрид по должината на кристалот се како што следува:
1. Ограничете ја количината додадена на алуминиум во челик, отстранете го азотот од челик или инхибирајте ги таложењата на AlN со додавање на титаниум;
2. Донесете процес на третман со топла испорака на прачки и супер ладење фаза;
3. Зголемете ја температурата на хранење со топлина (> 900 ℃) и директно ковање на топлина;
4. Пред фалсификувањето, се спроведува доволно хомогенизирање за надминување, за да се направи дифузија на фаза на врнежи од границата на зрната.


Време на објавување: Дек-03-2020

  • Претходно:
  • Следно: