Kjenner du til de fire brannene innen varmebehandling innen smiteknologi?

Smiingismiingsprosess, varmebehandling er det viktigste leddet, varmebehandling grovgløding, normalisering, quenching og temperering fire grunnleggende prosesser, vanligvis kjent som metall varmebehandling av "fire brann".

https://www.shdhforging.com/forged-ring.html

en, metall varmebehandling av brannen - gløding:
1, gløding er å varme opp arbeidsstykket til passende temperatur, i henhold til materialet og arbeidsstykkets størrelse ved å bruke forskjellig holdetid, og deretter langsom avkjøling, hensikten er å få metallets indre organisasjon til å nå eller nær likevektstilstanden, for å oppnå god prosessytelse og ytelse, eller for videre bråkjøling for vevsforberedelse.
2, formålet med utglødning:

① For å forbedre eller eliminere stål i støping, smiing, valsing og sveiseprosesser forårsaket av en rekke organisatoriske defekter og gjenværende stress, for å forhindre deformasjon av arbeidsstykket, sprekker.

② Myk opp arbeidsstykket for skjæring.

③ Foredle kornet og forbedre strukturen for å forbedre de mekaniske egenskapene til arbeidsstykket.(4) Forbered deg på den endelige varmebehandlingen (quenching, temperering).
To, metall varmebehandling av den andre brannen - normalisering:
1, normalisering er å varme opp arbeidsstykket til riktig temperatur etter avkjøling i luften, effekten av normalisering ligner på gløding, men strukturen er finere, ofte brukt for å forbedre skjæreytelsen til materialer, men også noen ganger brukt for noen deler med lave krav som siste varmebehandling.
2, formålet med å normalisere:
①Det kan eliminere den overopphetede grovkornstrukturen og widnells-strukturen til støpe-, smi- og sveisedelene, og den båndede strukturen i det rullende materialet;Korn foredling;Og kan brukes som forvarmebehandling før bråkjøling.
② Det kan eliminere nettverkets sekundære sementitt, og foredle perlitten, ikke bare forbedre de mekaniske egenskapene, men også bidra til fremtidig sfæroidiserende utglødning.
③ Den frie sementitten ved korngrensen kan elimineres for å forbedre dyptrekkingsytelsen.
Tre, metall varmebehandling av den tredje brannen - slukking:
1, bråkjøling er å varme opp arbeidsstykket etter varmekonservering, i vann, olje eller andre uorganiske salter, organisk vannløsning og annet bråkjølingsmedium avkjøles raskt.Etter bråkjøling blir stål hardt, men blir samtidig sprøtt.
2. Hensikt med bråkjøling:
①Forbedre de mekaniske egenskapene til metallmaterialer eller deler.For eksempel: forbedre hardheten og slitestyrken til verktøy, lagre, etc., forbedre den elastiske grensen til fjærer, forbedre de omfattende mekaniske egenskapene til akseldeler, etc.
②, forbedre materialegenskapene eller de kjemiske egenskapene til noe spesialstål.Slik som å forbedre korrosjonsmotstanden til rustfritt stål, øke den permanente magnetismen til magnetisk stål, etc.
Fire, metall varmebehandling av den fjerde brannen - temperering:
1, herding for å redusere skjørheten til stål, bråkjøling av stål ved en viss passende temperatur over romtemperatur og under 710 ℃ i lang tid, og deretter avkjøling, denne prosessen kalles herding.
2, formålet med temperering:
①, reduser det indre stresset og reduser sprøhet, det er mye stress og sprøhet av bråkjølende deler, slik som ikke rettidig herding gir ofte deformasjon og til og med sprekker.
② Juster de mekaniske egenskapene til arbeidsstykket.Etter bråkjøling har arbeidsstykket høy hardhet og sprøhet.For å møte de forskjellige ytelseskravene til forskjellige arbeidsstykker, kan hardheten, styrken, plastisiteten og seigheten justeres ved herding.
③, stabiliser arbeidsstykkets størrelse.Ved herding kan den metallografiske strukturen stabiliseres for å sikre at deformasjon ikke vil oppstå i den fremtidige bruksprosessen.
④, forbedre kutteytelsen til noe legert stål.


Innleggstid: 26. august 2021

  • Tidligere:
  • Neste: