Основниот процес на фалсификување

На фалсификување на на кованици е генерално како што следува: подготовка на инготи или празно бришење - инспекција на инготи (празно) - греење - фалсификување на - ладење - средна инспекција - термичка обработка - чистење - последна проверка по фалсификувањето.

1. инготот главно се користи за производство на средни или големи кованици , ингот има топло и ладно. Хидрауличната преса главно КОРИСТИ ѓубре за производство на кованици, особено топло.

2. Празното бришење главно се применува на мали бесплатни кованици и кованици . Како резултат на секоја состојба во фабриката е различна, методот на бришење исто така има различен. Постојат четири вообичаени методи: сечење (сечење на машина за сечење), пила (со реципрочна пила или сечење кружна пила), сечење на гас и сечење на чеканот со нож.

3. инготи (празни) инспекциски инготи или празно, во фалсификување на обично се нарекува „влезен материјал“. Проверка на влезните материјали е првиот чекор за контрола на производството на квалификувани фалсификати. Инспекцијата треба да се изврши строго во согласност со нејзините технолошки процедури за да се избегне губење на метални материјали предизвикани од преголеми димензии и губење на кованици предизвикани од недоволна големина поради премала големина.

4. греењето на целиот процес на греење треба строго да се придржува до постапките за греење, да спречи појава на „прекумерна топлина“ или „прегревање“ и други појави, со цел да се обезбеди квалитет на греењето.

https://www.shdhforging.com/news/the-basic-proces-of-forging

5. фалсификување фалсификување е главниот процес на фалсификување на производството, кое игра одлучувачка улога во квалитетот на фалсификувањето. Фалсификувањето општо вклучува: сите видови на ковано умирање на печатот, бесплатен фалсификување, чекан на ковано копање и така натаму. Со цел да се спречат дефекти на фалсификување, постапките за фалсификување треба да се спроведуваат строго во согласност со правилата за работа и методите на секој основен процес.

6. Ладењето по фалсификување е многу важен процес во производството на фалсификување. Дури и ако претходните процеси на греење и фалсификување се нормални, неправилното ладење ќе резултира со отпадни производи ако не се следат строго спецификациите за ладење.

7. Средна инспекција е неопходна за контрола на квалитетот, а инспекцијата по ладењето е неопходна. Овој процес е главно за проверка на изгледот и големината.

8. по фалсификување За да се обезбеди внатрешен квалитет на кованиците и да се подготви за организација на следниот процес, кованиците обично треба да се достават по првиот термички третман. За кованици за ладење во печка, ладењето во печката и термичката обработка по ковањето често се комбинираат.

9. Чистењето на бесплатни кованици е главно за расчистување на локалните дефекти на ковањата, како што се пукнатини, набори и тешки кожи. Главните методи за чистење се лопата на ветерот, мелењето тркало и чистењето на пламенот, итн. За површината на делови од ковање на гуми и делови од ковање, а исто така и за расчистување на површината на железниот лим, методите за чистење се чистење на ролери, минирање ( шут) чистење, мариноване и челична четка, итн.

10. завршна инспекцијаОвој процес е главно за да се провери дали фалсификаторите ги исполнуваат барањата на фалсификуваните цртежи и наведените технички барања. Вклучувајќи преглед и преинспекција на површината, формата и димензијата на фалсификување. За важни кованици со посебни барања, исто така, треба да се тестираат цврстина, механички својства, металографска структура (голема моќност, мала моќност, големина на зрно) и детекција на недостатоци (ултразвучен, магнетски прав).

од: 168 фалсификување


Време на објавување: 25-ти ноември-20-2020 година

  • Претходно:
  • Следно: